RECENSIES

Hélène
Wat een prachtige ervaring de Touch of Matrix Groepskracht!
Mooi aan deze dag en deze manier van werken, is dat je in gezamenlijkheid werkt aan je individuele vraag. Het is wonderlijk hoe snel je als groep een veilige basis creëert en een veld van waaruit alles in beweging kan komen. De bewuste en onbewuste vragen vinden elkaar als vanzelf in het proces. Ze versterken elkaar en maken plaats voor nieuwe mooie bewegingen. Ik vond het een super mooie dag!  We hebben als groep elkaar ondersteund en veel opgeruimd. Ik ging met een blij en licht gevoel naar huis. Fijne begeleiding en een absolute aanrader voor iedereen!  


Ria
Toen ik de advertentie in de krant zag over Groepskracht Touch of Matrix voelde ik direct hier wil ik naar toe. De dag erop heb ik me direct op gegeven. Eigenlijk wist ik niet wat ik kon verwachten, ik stapte er blanco in. Na een voorstel rondje zetten we de groepsenergie neer. Deze voelde heel krachtig en fijn, iedereen in verbinding met elkaar. Na een korte meditatie werd ons gevraagd waar we aan wilden werken (thema ) en wat we aan het eind van de dag wilden bereiken. Voor mij was het thema angst. Hierbij mochten we alles benoemen … angst voor ziekte, uit het lichaam gaan en er niet goed in terug komen enz. Met wat hulp wilde ik aan het eind van de dag GEZIEN en GEHOORD worden!!! Nou ik heb me gezien en gehoord gevoeld!! Ik voelde me geraakt en kwetsbaar door de liefdevolle manier waarop iedereen met elkaar omging. Wat ik zag was dat er veel veranderd was bij iedereen. De gezichtsuitdrukkingen waren zacht, ontspannen, liefdevol!!! Bij mij was er vooral ook gewerkt aan hoe het zou zijn in mijn lichaam te zijn, wat ik op een gegeven moment na emoties te hebben losgelaten hierop, ook echt voelde. En dan nu mijn leuke, prettige ervaring. De donderdag daarna ging ik naar een klankschaalconcert. Al van het moment dat ik daar binnen was voelde ik mijn energie stromen. Ook tijdens het concert bleef ik aanwezig in mijn lichaam en voelde ik mijn lichaam en wat er gebeurde.
Voor mij een mooie, bijzondere ervaring !!!!


Christine
Nog voordat ik de basismodule TOM had gedaan in Enschede, had ik mij al ingeschreven voor een groepskracht-dag een week later bij Janny Jansen. Niet wetende wat ik van dit alles kon verwachten.
De 3 dagen in Enschede waren indrukwekkend, maar tot mijn verbazing de groepskracht bijeenkomst zeker niet minder! Ik dacht dat ik alles wel had meegemaakt tijdens een intense 3-daagse in Enschede,  maar wat was dit voor mij een verdieping. Nooit gedacht!

Hier werd mij door middel van een eenvoudige oefening pas duidelijk wat ‘Matrix’ nu eigenlijk betekent, hoe wij met elkaar en alles om ons heen verbonden zijn, één groot netwerk. Maar ook dat wij zelf zijn opgebouwd vanuit of rondom een matrix. Wát een ingewikkeld begrip eigenlijk…

Matrix, ik heb even gegoogeld, betekent o.a. ook ‘baarmoeder’, en dat vind ik eigenlijk nog de mooiste omschrijving aangezien de baarmoeder de plek is waar nieuw leven ontstaat. Maar ook een plek die ‘verborgen’ en veilig is. Ik vind dat een mooi beeld. En zou het kunnen zijn dat wij daar op die onbewust bekende en tegelijk onbekende en onbegrijpelijke plek – een metafoor van het verborgen onbekende – contact maken met de leegte, het kwantumveld, het veld van alle mogelijkheden en dus met oneindige schepping en creatie?

Mijn ervaringen hebben mij er in ieder geval van overtuigd dat de intelligentie van mijn onderbewustzijn, waarvan ik geloof dat die mijn lichaam heeft geschapen, ook exact weet hoe het mijn lichaam geneest, herstelt en bestuurt. Ik was, en ben nog steeds, erg onder de indruk te merken hoe gretig mijn lijf zélf aangeeft terug te willen naar de oorsprong van wie ik werkelijk ben: heel en vrij!

Ook bijzonder te merken dat de thema’s van alle deelnemers in wezen dezelfde waren. We zijn echt verbonden en één.

Met speciale dank aan Janny, die samen met Monique de dag perfect heeft begeleid. Janny, zoals ik haar ken: liefdevol, betrokken, doortastend en met zeer veel humor. Maar natuurlijk jullie beiden dank voor deze onvergetelijke dag!


Anoniem
Ik liep al 20 jaar rond met whiplash klachten. Ik voelde me letterlijk gevangen in mijn eigen lijf. Ik had me er al lang bij neergelegd dat ik hiermee zou moeten leren leven. Tijdens een belevenisavond bij Pomme kwam ik in aanraking met Touch of Matrix. Ik werd die avond door Gunther naar voren gehaald en voordat ik het wist ging ik in het proces. Ik heb me meteen aangemeld voor de Groepskracht dag daarna. Ik was zo blij en dankbaar en helemaal verbaasd. Ik had nooit gedacht dat ik me ooit nog beter zou gaan voelen.

Na de Groepskracht dag voel ik me vrijer in mijn lijf en kan (en durf!) ik mijn nek en hoofd weer te bewegen. Het is moeilijk te beschrijven…maar ik voel me opgelucht. Alsof er een last van mijn schouders en nek is afgevallen. Ik verheug me weer op de toekomst. En dat is voor mij heel wat…


Neeltje
Alles begint met bewustzijn. Dat wist ik wel, maar WAUW (!) na een hele dag Groepskracht Touch of Matrix bij Pomme en Chantal is aan dat bewust zijn nu wel een hele bijzondere, inspirerende, creatieve en enorm liefdevolle dimensie toegevoegd. Ik ben totaal ontspannen én geïnspireerd thuis gekomen; zo blij dat ik heb meegedaan!


Anoniem
Enkele jaren geleden maakte ik een traumatische gebeurtenis mee. Sinds die tijd is het alsof ik nooit meer kan ontspannen, me nergens meer veilig voel. Angst overheerst mijn leven en beperkt me op alle gebieden. Daardoor voel ik me ongelukkig en ligt een depressie op de loer. Zover wilde ik het niet laten komen. Nadat ik vanalles geprobeerd heb, kwam ik (bij toeval?) Touch of Matrix tegen. Baat het niet, schaadt het niet, dacht ik. En zo gezegd, zo gedaan, heb ik me aangemeld voor de Groepskracht dag. Ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten, maar ik was bereid om uit mijn comfortzone te stappen en eens iets anders te doen dan ik tot nu toe had gedaan. Ik ben zwaar onder de indruk!!! Ik voelde me eigenlijk al heel snel veilig en geborgen in de groep. Veilig om mijn verhaal te delen (hoewel dat niet eens hoefde) en om me over te geven aan de wijsheid van mijn lichaam. Er kwam veel verdriet en boosheid los. Eigenlijk was ik daar bang voor. Bang dat als de beerput open zou gaan, ik het niet meer zou kunnen stoppen. Maar door de aanwezigheid van de therapeuten en het vertrouwen dat zij in mij en mijn lichaam hadden, kon ik het toelaten. Ik begon heel erg te trillen, mijn lichaam begon te bewegen. Maar dat hoorde zo begreep ik. Na een tijdje werd het rustig en werd het helemaal stil in mij. Daarna werd het steeds lichter en toen ik mijn ogen weer open kon doen was het alsof ik de wereld door nieuwe ogen bekeek. Alsof ik letterlijk een andere bril had opgezet of opnieuw geboren werd. Nu voel ik alleen maar heel veel opluchting, vrede en ontspanning…en kijk ik met vertrouwen naar de toekomst!


Anoniem
Wat een prachtige ervaring de Touch of Matrix groepskracht! Mooi aan deze dag en deze manier van werken, is dat je in gezamenlijkheid werkt aan je individuele vraag. Het is wonderlijk hoe snel je als groep een veilige basis creëert en een veld van waaruit alles in beweging kan komen. De bewuste en onbewuste vragen vinden elkaar als vanzelf in het proces. Ze versterken elkaar en maken plaats voor nieuwe mooie bewegingen. Ik vond het een super mooie dag!  We hebben als groep elkaar ondersteund en veel opgeruimd. Ik ging met een blij en licht gevoel naar huis. Fijne begeleiding en een absolute aanrader voor iedereen!


Anoniem
Het was zeer bijzonder, iets zien wat je normaal alleen op TV of internet ziet en denkt: ja, ja, het zal wel, doorgestoken kaart zijn… Het lijf dat ons de weg wijst naar gezondheid en vrijheid?! Maar dan zie EN ervaar je het zelf … een nieuwe wereld is voor me open gegaan, letterlijk en figuurlijk! Een aanrader, geloof me maar gewoon! Hierin hoef je niet te geloven, het gebeurt gewoon, onverklaarbaar, maar waar!


Karin
Eigenlijk hoefde het leven niet meer zo voor mij. Ik zat letterlijk vast in mijn reuma. Ik voelde vooral verdriet en angst en niks in mijn leven dat eens makkelijk leek te kunnen gaan. Groepskracht heeft mijn ogen geopend en me handvaten gegeven om op een andere manier naar mezelf en het leven te kijken. Door de processen is er zoveel meer ruimte in mezelf ontstaan en is het alsof het verdriet, de angst, depressie en frustratie letterlijk van me af zijn gevallen. Ik snap er niet zoveel van. Hoeft ook niet. Het is wat het is. En dat kan ik nu ook zo voelen. Ik heb gezien en ervaren dat mijn lijf zoveel meer kan, dan dat ik met mijn verstand kan begrijpen of verklaren. En daar wil ik meer van! En ik zou dan ook zeker iedereen aanraden om deze dag eens mee te maken!